Ideeën

Naam nieuwe uitkijktoren Diepsterbos

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Huidige fase

Naam indienen

Fases

Naam indienen

-

Weet jij een leuke passende naam voor de nieuwe uitkijktoren bij het diepsterbos? Laat het dan aan ons weten. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en rond de zomer moet de 26 meter hoge toren klaar zijn. De uitkijktoren is het laatste en grootste deelproject van het Rondje Lauwersmeer.

Meedoen?

Iedereen met een leuke idee mag meedoen. Het maakt dus niet uit of je in de provincie Groningen, Fryslân of ergens anders woont. Je hebt tot 1 augustus de tijd om een naam door te geven. Daarna is er een stemronde, waarbij je kan aangeven welke naam de voorkeur heeft. Vervolgens verdeelt een jury punten en kiest de nieuwe naam voor de uitkijktoren. Tijdens de officiële opening van het Rondje Lauwersmeer wordt de naam bekend gemaakt.

Via dit formulier kan de naam voor de uitkijktoren aan ons worden doorgeven.

Belangrijke momenten:

  • tot 1 augustus - ideeën voor een leuke, passende naam doorgeven
  • begin augustus tot 1 september - stemronde: welke naam geef jij de voorkeur?
  • Na 1 september - de naam wordt bekend gemaakt bij de officiële opening van het Rondje Lauwersmeer

Jury

De jury beoordeelt alle inzending. Dit doen ze door punten te geven voor: het aantal stemmen, motivatie, originaliteit en passend bij de omgeving. De naam met de meeste punten wordt de uiteindelijke nieuwe naam voor de uitkijktoren. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van Staatsbosbeheer, Natuurlijk Kollumeroord, de gemeente Noardeast-Fryslân en de architect.

Dien een naam in

Steun een naam!

-

Tot 1 augustus kun je reageren op de oproep een leuke, passende naam te bedenken voor de nieuwe uitkijktoren bij het Diepsterbos. We publiceren alle namen op dit platform. 

Vanaf begin augustus tot 1 september 2022 kun je aangeven welke naam voor de uitkijktoren jouw voorkeur heeft. Dat doe je door de naam te steunen.

Jury

Een jury beoordeelt alle inzending door punten te geven voor:

  • het aantal stemmen,
  • motivatie,
  • originaliteit en
  • passend bij de omgeving.

De naam met de meeste punten wordt de uiteindelijke nieuwe naam voor de uitkijktoren. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van Staatsbosbeheer, Natuurlijk Kollumeroord, de gemeente Noardeast-Fryslân en de architect.

De uitslag

-

De naam voor de uitkijktoren bij het Diepsterbos wordt eind september bekend gemaakt tijdens de officiele opening van Rondje Lauwersmeer.

Naam uitkijktoren

Over dit proces

In dit proces kun je de keuze voor een idee of project beïnvloeden. In verschillende stappen kun je zelf ideeën delen, andere ideeën bekijken en beoordelen, je voorkeur geven aan of stemmen op ideeën.