Skip to content
Terug naar peilingen

Peiling omgevingsvisie mei 2022

Hoe zorgen we dat de provincie Groningen in 2050 voor 95% CO2-neutraal is?

Wat vind je de juiste balans tussen doorgaan met wind- en zonneparken en stoppen met wind- en zonneparken om te focussen op alternatieven zoals kernenergie, waterstof, CO2-opslag en besparing van energie?

Doorgaan met de huidige koers. Wind- en zonneparken zijn bewezen effectief. Vooral wind- en zonneparken, maar ruimte geven om te experimenteren met alternatieve vormen. Antwoord met de meeste stemmen: Alleen nog wind- en zonneparken als het een lokaal gebonden en door samenleving gedragen initiatief is. Vooral ruimte bieden aan alternatieven. Alle inzet richten op alternatieve vormen zoals kernenergie, waterstof, besparing, CO2-opslag en aanpakken van veenweidegebieden. Anders, namelijk… (geef je antwoord onderaan in de reacties)
0 (0.0%) 1 (25.0%) 2 (50.0%) 1 (25.0%) 0 (0.0%)

Waar zou Groningen het meest op in moeten zetten? Geef aan welke je voorkeur heeft of geef in de reacties je eigen antwoord.

Antwoord met de meeste stemmen: Besparen Waterstof Sluiten van kringlopen (circulair worden) Energie uit zon en wind Kernenergie Anders, namelijk … (laat weten in de reacties)
3 (75.0%) 1 (25.0%) 0 (0.0%) 0 (0.0%) 0 (0.0%) 0 (0.0%)