Terug naar peilingen

Peiling Omgevingsvisie provincie Groningen - deel II

Samen maken we onze toekomstige fysieke leefomgeving. De uitgangspunten hiervoor staan in de Omgevingsvisie. Maar waar moeten we in de Omgevingsvisie nou vooral rekening mee houden? Geef je mening over de volgende stellingen.

Meer informatie

De opbrengst van deze peiling gebruiken we in gesprekken met gemeenten, waterschappen en belangenorganisaties. Heb je vragen over het hele proces en de stappen daarin? Bekijk dan de pagina https://www.stemvanprovinciegroningen.nl/participatieproces-omgevingsvisie. Daar vind je ook enkele inspirerende artikelen van Dagblad van het Noorden over de fysieke leefomgeving van Groningen waarop de stellingen zijn gebaseerd.
Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
 • Jan Bakker

  De energietransitie moet meer naar microniveau getild worden dan op macro niveau blijven. Daar waar energie nodig is moet energie opgewekt worden (op object niveau). We zijn teveel bezig met wind en zonnenparken terwijl we denk ik goed moeten gaan kijken hoe we energie op microniveau moeten opwekken en opslaan. Batterij toepassingen wordt vrijwel helemaal vergeten. Dit zou anders moeten.

  Door deze denkwijze zouden we meer van onze unieke landschap in Groningen kunnen behouden.

  3 stemmen  | 
  3
  0
  Geen reacties
  • Lex van Rootselaar

   Energie-opwekking moet zo veel mogelijk lokaal en gespreid gebeuren. Daarom zijn zonnepanelen op ALLE platte daken èn op schuine daken nodig. Ook scholen en loodsen zijn zeer geschikt voor energie-opwekking

   2 stemmen  | 
   2
   0
   Geen reacties
   • Wolf@24

    Het landschap van Groningen verfrommeld in hoog tempo. De zonneparken en windmolens zijn overvloedig aanwezig. Zoals anderen al aangeven is meer aandacht nodig om in eerste instantie alle bruikbare daken te benutten voor zonnepanelen energie, opslag lokaal van energie en bij kleine kernen bv kleine windmolens van EAZ. Wat ik nog mis in de benadering is de goede isolatie van woningen en daarmee de inzet op energie besparen. Volgens mij begint het daarmee.

    1 stem  | 
    1
    0
    1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
    • Team Omgevingsvisie
     Team Omgevingsvisie  •  Provincie Groningen  •  24-08-2021 · 08:07:24

     Een goed punt over het benutten van daken Wolf@24. Het zo goed mogelijk hanteren van de zonneladder is een van de aandachtspunten van het Rijk en de provincie. Hier kun je er meer over lezen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/zonne-energie .

     Wat betreft het stimuleren van verduurzaming: ook daar zijn de provincie en gemeenten actief mee bezig. Het is zeker een onderwerp dat we moeten verwerken in de omgevingsvisie. Door het mes aan twee kanten te laten snijden, dus besparen en duurzaam opwekken, werkt het energiebeleid een stuk effectiever!

     Geen stemmen  | 
     0
     0
     Geen reacties
    • Boelie

     De bewoners moeten de doorslaggevende stem hebben en niet die tijdelijke politici want die wonen er misschien niet eens.
     Het kan enorme consequenties hebben voor de bewoners, dus hun stem geldt!
     Boelie

     1 stem  | 
     1
     0
     Geen reacties
     • game

      Zonneweides en windmolens uitsluiten met participatie met omwonenden en in lokaal eigendom en goed ingebed in het landschap (en bv niet zo open en bloot als het enorme zonnepark langs de A7 bij Hoogezand), Eerst de daken gebruiken voor zonnepanelen. Windmolens allen de EAZ of soortgelijk op land behalve in evt industriele gebieden zonder bewoners op geluidsafstand) met maximale hoogte (en zeker geen 200 meter!) en zonder verlichting (het is een kermis/kerstmis/een hoerentent in Oost Groningen bij nacht), vliegtuigen mogen daar al niet laag vliegen dus verlichting is overbodig.

      Geen stemmen  | 
      0
      0
      Geen reacties
      • Berdien

       1. Zeker niet.
       2. "Schone energie" het woord alleen al. Windmolenparken en zonnepanelen zijn geen schone energie... die plannen moeten gewoon niet meer doorgaan. Genoeg is genoeg...
       3. Economisch zien wij als Groningers niks terug. Het is leuk voor de tijdelijke werkgelegenheid voor het plaatsen van de parken. Alhoewel dat ook deels (zonnepanelen plaatsen) door roemenen wordt gedaan... Dus nee we nemen de nadelen niet meer op de koop toe.

       Er is blijkbaar niks geleerd van de gaswinning en alle problemen. Jammer....

       2 stemmen  | 
       1
       1
       1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
       • Lex van Rootselaar

        Met "schone energie" wordt energie bedoeld waarbij de opwekking geen afval achterlaat (wat bij steenkoolverbranding of kernenergie WEL het geval is)

        1 stem  | 
        1
        0
        Geen reacties