Terug naar peilingen

Peiling Omgevingsvisie september 2021

Meer informatie

*Het zonne-ladderprincipe betekent eerst zonnepanelen op daken, daarna gebieden langs infrastructuur, dan langs stads- en dorpsrand en dan pas grootschalig op landbouwgrond.
Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
 • Lex van Rootselaar

  Wonen in het buitengebied is vaak inefficient, omdat die bewoners vaak meer auto's hebben (méér dan één per huishouden) en dan ook meer autoverkeer veroorzaakt.

  1 stem  | 
  1
  0
  Geen reacties
  • GJM1981

   De provincie moet meer ruimte en flexibiliteit geven aan wonen in het buitengebied, het gebied buiten de bebouwde kom van steden en dorpen:
   Hierbij lijkt mij een combinatie van provinciaal en gemeentelijk beter. Het mooiste is wanneer open landschap open blijft en er zo veel mogelijk gekeken wordt naar wonen binnen de huidige kernen. Maar wanneer er vanuit een dorp vraag is naar extra woningen zodat jongeren en ouderen in hun dorp kunnen blijven moet dit in overleg mogelijk zijn. Dit zelfde zou kunnen gelden voor losse (bedrijfs) woningen in het buitengebied of invulling van leegkomende agrarische bedrijven.

   3 stemmen  | 
   2
   1
   Geen reacties
   • game

    Tav wonen:
    Er moet ruimte blijven voor open en natuurlijk landschap. Nederland is al nagenoeg volgebouwd.
    De woningcrisis kan ook anders opgelost worden:
    1. Terugkeren bejaardentehuis 2.0. vele ouderen blijven alleen of gezamenlijk in een groot huis wonen
    2. Door de toename van thuiswerken na/bij Covid is er een overschot aan het ontstaan van lege kantoorruimten. Deze kunnen omgebouwd worden tot woningen, studio's etc
    3. En mn: pas de regelgeving aan om de vastgoedcowboys aan banden te leggen: als je een huis koopt moet je er zelf in gaan wonen. Evt mag je 1 extra woning kopen voor kinderen/familie.

    Tav zonneladder:
    Qua ruimteindeling idem als hierboven: hou ook open ruimtes over voor natuur, weides etc. Dus eerst daken benutten. En bij zonneweides: alleen met participatie directe omwonenden en lokaal eigendom.
    Grootste probleem zal worden de opslag van alle energie in de zomer.

    Geen stemmen  | 
    0
    0
    Geen reacties