Terug naar peilingen

Peiling omgevingsvisie mei 2022

Hoe zorgen we dat de provincie Groningen in 2050 voor 95% CO2-neutraal is?
Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
 • Rense

  De energietransitie begint bij besparen en het bewust worden van het consumptiegedrag. Alles wat niet gebruikt wordt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Daarnaast zou iedere woningbezitter verplicht moeten worden om zonnepanelen te installeren en z'n huis te isoleren. Daarvoor moet iedereen een renteloze lening kunnen afsluiten om dit te bereiken.
  Onze leefwijze zorgt er voor dat er onbalans aan het ontstaan is die ten koste gaat van het milieu. Een kleine groep aardbewoners consumeert veel te veel en veroorzaakt deze problemen. Daarbij gaat het niet alleen om het energieverbruik thuis, maar ook over ons (on-line) koopgedrag, onze vervoersbewegingen en de gevolgen die dat heeft op het milieu. Veel mensen zien oorzaak en gevolg niet en de bijdrage die ze kunnen leveren om het op te lossen zien ze niet.
  Onze overheid laat veel over aan 'marktwerking', maar de energietransitie vraagt om een crisis-aanpak anders blijven we aanmodderen. Het aankondigen van een maatregel (zoals de verplichte installatie van een warmtepomp als de cv-ketel aan vervanging toe is) is eenvoudig. Maar als er geen mensen zijn die het kunnen uitvoeren (60.000 werknemers tekort in de techniek) of er geen warmtepompen te leveren zijn, dan heeft zo'n regel geen enkele zin.

  Geen stemmen  | 
  0
  0
  1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
  • Rense

   Nog een aanvulling: bij de uitrol van de energietransitie is het belangrijk dat gelijktijdig ook het elektriciteitsnet wordt aangepast. Anders heb je nog weinig aan de zonnepanelen als ze niet kunnen terug leveren of er te weinig capaciteit is om een elektrische auto op te laden.
   Er moet echter ook een slimme techniek zijn die opwek, verbruik en laden op één plek mogelijk maakt. Ook voor de opslag van elektriciteit moet subsidie komen. Waarschijnlijk kan de subsidie voor zonneparken afgeschaald worden (die is niet meer nodig) en ingezet worden voor opslagmodules voor thuisgebruik.

   Geen stemmen  | 
   0
   0
   Geen reacties