Skip to content
Terug naar peilingen

Jongeren en cultuur: wat vind jij?

Wat vind jij als jongere belangrijk als het gaat om kunst en cultuur? Hoe kan de provincie kunst en cultuur nog aantrekkelijker en leuker maken voor jongeren? En hoe kunnen Provinciale Staten, de volksvertegenwoordigers van de provincie Groningen, ervoor zorgen dat jullie beter kennis kunnen maken met kunst en cultuur, en zelf actief mee kunnen doen? Heb je een mening of idee hierover? Laat het weten door deze stellingen in te vullen! 

Klik hieronder op 'meer informatie' om te leren:

- wat er in het huidige cultuurplan van de provincie staat

- wat cultuur eigenlijk is

- wie wat doet op het gebied van cultuur 

 

Meer informatie

Wij zijn Cultuur!

'Wij zijn Cultuur! (PDF PDF-bestand, 780 KB)', zo heet het plan van de provincie Groningen waarin staat wat we de komende jaren doen aan cultuur en in welke ideeën de provincie investeert. Omdat er in 2024 weer ruimte is voor een nieuw plan met nieuwe ideeën, gaan we nu al aan de slag met het verzamelen daarvan. Maar wat is cultuur nu precies? Hieronder vind je voorbeelden en uitleg over het thema cultuur. Ook lees je waar de provincie verantwoordelijk voor is en geven we voorbeelden van kunst en cultuur in de provincie die je misschien op ideeën brengen.


Wat is cultuur?

Kunst, theatervoorstellingen, de Groningse taal, festivals, muziek, acteren, dansen, musea, urban arts, boeken. Het zijn allemaal voorbeelden van cultuur. Maar ook manieren van denken en doen, ideeën en typisch Groningse gewoonten hebben met cultuur te maken. In de coronatijd hebben we veel moeten missen aan uitjes naar musea, concerten, festivals, de muziekles of schilderles. Het is toen wel heel duidelijk geworden hoe belangrijk kunst en cultuur is in ons leven, zeker voor jongeren. 

Waar moet de provincie volgens jou op inzetten de komende jaren om nog meer kinderen en jongeren kennis te laten maken met cultuur en mee te laten doen? Wat vind jij belangrijk? Hieronder lees je wat de provincie doet aan cultuur voor jongeren. Graag horen we wat jij hiervan vindt. 

Wie doet wat?

Naast de provincie zijn er meer organisaties die zich bezighouden met kunst en cultuur in onze provincie, zoals gemeenten, kunstinstellingen, musea en andere organisaties waarmee wij graag samenwerken. Samen hebben we als doel dat iedereen kan genieten van kunst en cultuur. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor bijvoorbeeld muziekscholen, musea en de verenigingen voor amateurkunst. De provincie heeft een belangrijke taak, bijvoorbeeld als het gaat om cultureel erfgoed, zoals oude borgen en kerken, opknappen, onderhouden en openstellen voor publiek. Daarnaast zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden kunnen genieten van cultuur en de verhalen horen die daarbij horen. De provincie geeft geld (subsidies) aan meerdere cultuurorganisaties, steuninstellingen en -projecten die belangrijk zijn voor alle inwoners.

Statistieken over deelname

Deelnemers

37

Geavanceerde statistieken

Deelnemers per kanaal

37100% website

Stem type per kanaal

stemmen web Totaal
Geldig 37 (100.0%) 37 (100.0%)
Blanco stemmen 0 (0.0%) 0 (0.0%)
Ongeldig 0 (0.0%) 0 (0.0%)
Totaal 37 (100.0%) 37

* Er zijn geen demografische gegevens over de 37 deelnemers.