Doorfietsroute Zuidlaren - Haren

Beschrijving

De bestaande doorfietsroute van Groningen naar Haren wordt doorgetrokken naar Zuidlaren. Dat betekent dat forenzen en scholieren vanuit Zuidlaren en omgeving straks op een snellere en veiligere manier naar Groningen kunnen fietsen. We onderzoeken op dit moment de beste en meest aantrekkelijke route. De ervaring en kennis van omwonenden, fietsers en natuurliefhebbers is daarbij van groot belang. We zijn daarom benieuwd naar jouw mening over het plan en komen via dit platform (onder het tabblad 'Reageren') graag met jou in gesprek. Reageren kan tot 2 januari 2023.

Reageer je liever per mail of wil je ons telefonisch spreken? Neem dan contact op met omgevingsmanager van de provincie Groningen Jeroen Gaasterland, telefoon: 050 316 4911 of e-mail doorfietsroute-zh@provinciegroningen.nl.

Wat doen we met jouw reactie?

Een ontwerpteam gebruikt alle reacties bij de uitwerking van verschillende varianten (verschillende routes). De provincie Groningen presenteert die varianten naar verwachting in februari 2023 via de website en tijdens informatieavonden. De provincie kiest vervolgens een voorkeursvariant. Iedereen die een belang heeft kan daarop reageren. Rond de zomer van 2023 is de definitieve route bekend.